Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές από τη Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2011

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Ανακοίνωση της Β΄ ΕΛΜΕ για την απεργία της 15ης Δεκέμβρη»

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 20/12/2010

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας χαιρετίζει την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων που συμμετείχαν στην απεργία και τα συλλαλητήρια της 15ης Δεκέμβρη.
Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την «πλύση εγκεφάλου» που δέχονται καθημερινά από τα ΜΜΕ βρήκαν τη δύναμη να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.
Με την αυξημένη συμμετοχή τους κατέρριψαν στη πράξη το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα επώδυνα και άδικα μέτρα της.
Το ΔΣ καλεί επίσης όλους τους εκπαιδευτικούς και κυρίως όσους δεν συμμετείχαν στη απεργία να προτείνουν άλλους τρόπους αντίδρασης που πιστεύουν ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου με την εξής διαδικασία: σύγκλιση έκτακτης συνέλευσης και καταγραφή προτάσεων, παράδοση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είτε στα γραφεία μέσω ενός εκπροσώπου είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τέλος θεωρεί ότι οι κανόνες δεοντολογίας και συναδελφικής αλληλεγγύης επιβάλλουν ότι κατά τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί απεργία θα πρέπει να αναβάλλονται σχολικές δραστηριότητες που μπορούν να μετατεθούν για επόμενες ημέρες.

«Απάντηση της Β΄ ΕΛΜΕ προς τη διοίκηση του ΔΑΚ Αγρινίου»

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 20/12/2010

Μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΔΑΚ Αγρινίου με την οποία απαντούσε σε διαμαρτυρία της Β΄ ΕΛΜΕ για τη μη παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου για σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου θεωρούμε υποχρέωση μας να δηλώσουμε ότι ως Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης πρωταρχικό μας καθήκον έχουμε τη διασφάλιση της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των μαθητών μας σε οποιαδήποτε σχολική δραστηριότητα συμμετέχουν. Επίσης βασική μας μέριμνα είναι να φροντίζουμε να υπάρχουν οι κατάλληλες εργασιακές συνθήκες ώστε οι συνάδελφοι μας να ασκούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντα τους.
Ως εκ τούτου θεωρούμε ως απαράδεκτο το απειλητικό ύφος της απάντησης της διοίκησης του ΔΑΚ Αγρινίου στην οποία γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους συναδέλφους και τους μαθητές μας.

«Πληροφορίες για τα δεδουλευμένα της ΠΔΣ»

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 13/12/2010

Για πληροφορίες σχετικά με τη δικαστική προσφυγή για τα δεδουλευμένα των σχεδιαστών – καταχωρητών της ΠΔΣ παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Χρήστο Ραχιώτη στα τηλέφωνα: 6947885295 και 2641028117.

«Κάλεσμα στη συγκέντρωση της 15ης Δεκέμβρη»

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 13/12/2010

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας καλεί όλους τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει από κοινού με τον σύλλογο δασκάλων στις 15 Δεκέμβρη ημέρα της πανεργατικής – πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας.
Τόπος συγκέντρωσης η Στοά Παπαγιάννη στις 11:00 π.μ.

«Διαμαρτυρία της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας για την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος μαθητών»

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 13/12/2010

Τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε μαθητική διαδήλωση στo Αγρίνιο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η πορεία κατευθύνθηκε προς τo αστυνομικό τμήμα Αγρινίου, όπου ήταν παρατεταγμένες οι δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν επέτρεψαν να καταλήξει η πορεία στον προορισμό της. Οι μαθητές προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία για την απρόκλητη απαγόρευση. Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχοντας σαφείς εντολές, στράφηκαν ενάντια στο σύνολο των διαδηλωτών προχωρώντας σε αθρόα ρήψη δακρυγόνων και «καταιγισμό» χημικών για να διαλύσουν τη μαθητική διαδήλωση. Υλοποίησαν το δόγμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα «απείθειας». Δυνάμεις των ΜΑΤ και ασφαλίτες που ήταν ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία της περιοχής κυνηγούσαν με μένος και αίσθημα εκδικητικότητας μαθητές πάνω στην εθνική οδό με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα λόγω του «υπερβάλλοντα ζήλου» που επιδείκνυαν οι αστυνομικές δυνάμεις ή από διερχόμενα αυτοκίνητα. Η αστυνομική επιχείρηση «στέφθηκε με επιτυχία» συλλαμβάνοντας μαθητές «στο σωρό».
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, εισάγοντας τη λογική του ακραίου αυταρχισμού προς όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που βγαίνουν στους δρόμους. Το απερίγραπτο όργιο βίας που εκδηλώνεται σε κάθε λαϊκή και νεολαιίστικη κινητοποίηση αποδεικνύει την πολιτική της απόφαση να τρομοκρατήσει και να καταστείλει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της πολιτικής της. Ως εκπαιδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας, να καταδικάσουμε τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους να αγωνίζονται.

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις μαθητών!

Το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν παιδεία, για ελευθερία και για δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτο!

"Διαμαρτυρία της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας προς τη διοίκηση του ΔΑΚ Αγρινίου"

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 13/12/2010

To ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας διαμαρτύρεται και καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης του ΔΑΚ Αγρινίου να αρνηθεί την παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου για τον αγώνα του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων στις 2/12/2010.
Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ζήτησαν την παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου λόγω της ακαταλληλότητας του κεντρικού γηπέδου και επομένως τον αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.
Παρά την διαμαρτυρία τους για την απόφαση αυτή δεν εισακούστηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν, λόγω της ολισθηρότητας του γηπέδου, να τραυματιστεί μαθητής με κάταγμα στη κλείδα.

"Κάλεσμα για την απεργία της 15ης Δεκέμβρη"

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 10/12/2010

Η ανηλεής επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα απέναντι στο εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση express με σκοπό την κατεδάφιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης ενός ολόκληρου αιώνα.
Στην ανεργία, τη φτώχεια και την απαξίωση που μας έχουν καταδικάσει ο μόνος τρόπος αντίστασης είναι η δυναμική και μαζική κινητοποίηση μας.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.
Συμμετέχουμε όλοι στη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη.

"Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας"

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 9/12/2010

Το νέο Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας, για την καινούργια συνδικαλιστική χρονιά, όπως αυτό προέκυψε μετά τις εκλογές της 30ης Νοεμβρίου 2010, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φώτης Παπούτσης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χριστίνα Βούλγαρη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Γιώργος Καραμητσόπουλος
ΤΑΜΙΑΣ : Γιώργος Δημητρόπουλος
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Βάσω Ζησιμοπούλου
ΜΕΛΗ : Θόδωρος Αλεξανδρής
Βασίλης Παπαθανασίου
Χρήστος Ραχιώτης
Βαγγέλης Τσούκας