Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά


Η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου - Θέρμου καλούν όλους τους συναδέλφους, αλλά και κάθε πολίτη, εργαζόμενο, συνταξιούχο η άνεργο, στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 1η Μάη στις 10:30 π.μ. στη πλατεία Ειρήνης.



Τα Δ.Σ.



B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου - Θέρμου


Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ


Με τη δημιουργία των νέων διευρυμένων Δήμων με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη μοριοδότηση των σχολείων καθώς και με τον καθορισμό της εντοπιότητας και της συνυπηρέτησης των εκπαιδευτικών (για παράδειγμα αν θα συνεχίσει να ισχύει ότι σχολεία του ιδίου Δήμου δεν μπορεί να έχουν διαφορετικό αριθμό μορίων).

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στη συνεδρίαση του στις 3/4/2012 αποφάσισε να προτείνει η μοριοδότηση των σχολείων της Β΄θμιας Εκπ/σης να γίνει με βάση όσα ίσχυαν με τους «Καποδιστριακούς» Δήμους οι οποίοι σήμερα αντιστοιχούν στις Δημοτικές Ενότητες των νέων Δήμων.

Δηλαδή τα μόρια ενός σχολείου να καθορίζονται από τη Δημοτική Ενότητα στην οποία ανήκει. Με τον ίδιο τρόπο να γίνεται και ο καθορισμός της εντοπιότητας και της συνυπηρέτησης των εκπαιδευτικών.




Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


To ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας συνυπογραφεί το παρακάτω ψήφισμα για τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας) για τη ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντή του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου Κυριακή (σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή του 1ου ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες που υπήρχαν για τους συγκεκριμένους υποψηφίους από συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Υπηρετώντας την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που το υπουργείο και το πολιτικό σύστημα στοχεύει, οι μηνυτές αναλαμβάνουν ρόλο «καλοθελητών και προθύμων», στέλνοντας με την πράξη τους σαφές μήνυμα προς τη βάση του κλάδου για το πώς πρέπει να εννοείται η συμμετοχή των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια: πειθαρχημένη και διαπλεκόμενη, στα πλαίσια που κινείται ο κρατικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, αυτά που έχουν συνηθίσει και αυτά που υπηρετούν.

Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης της όποιας φωνής αντίστασης, θεωρούμε ότι η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις αλλιώς θα μας βρουν απέναντί τους.

Να ξέρουν ότι οι ενέργειές τους αυτές σημαίνουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ότι αυτή έχει κατακτήσει. Στον πόλεμο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους δάσκαλους-αιρετούς μέχρι το τέλος.

Ας αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να σταματήσουν να προκαλούν τον κλάδο με ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική – πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας & αλληλεγγύης

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Τόσο η προηγούμενη, όσο και η παρούσα κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», εκτελούν τις οδηγίες της τρόικας (ΕΕ– ΔΝΤ–ΕΚΤ), γυρίζοντας την κοινωνία δεκαετίες πίσω. Αυτό το κάνουν: Με απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, με μέτρα σκληρής λιτότητας, με κόψιμο μισθών και συντάξεων, με περιορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και σκληρή καταστολή των λαϊκών αγώνων και με ανεργία που ξεπερνάει το 20%.
Μέσα σε αυτή την απάνθρωπη καθημερινότητα που τα μόνα που προστατεύονται από την κρίση είναι οι τράπεζες και το κεφάλαιο, το υπουργείο οικονομικών και η ΔΕΗ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ακόμα και σε νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν όχι μόνο το χαράτσι, αλλά ούτε καν το ρεύμα.
Γι’ αυτό πολίτες και συλλογικότητες της πόλης, έχουμε προχωρήσει με απόφαση μας σε επανασυνδέσεις του ρεύματος των συμπολιτών μας που επικοινώνησαν μαζί μας.
Η ομάδα δράσης για την Επανασύνδεση και η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου θα συνεχίσει να επανασυνδέει το ρεύμα κάθε συμπολίτη μας που σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο του στερούν το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Καλούμε τον Αγρινιώτικο λαό την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στη 1:00 το μεσημέρι μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ στο Συντριβάνι, για να απαντήσουμε δυναμικά και ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ το δικαίωμα κάθε νοικοκυριού στην ηλεκτρική ενέργεια.

Αλληλεγγύη και Άμεση Συλλογική Δράση
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Τηλ επικ. με Ομάδα Δράσης για την Επανασύνδεση: 6945 009346
Τηλ επικ. με Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου: 6936423881 , 6974838165