Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας


ΑΓΡΙΝΙΟ  28-1-2014



Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την σύλληψη στις 8/1/2014 στα Προπύλαια και την παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε «απαγορευμένη διαδήλωση».
Καταγγέλλουμε επίσης την βάναυση επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ στις 11/1/2014 στα διόδια Πυργετού οι συνάδελφοί μας που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και χτύπησε αλύπητα τους διαδηλωτές τραυματίζοντας τον συνάδελφο Γρηγόρη Καλομοίρη μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ.
Τέλος καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο, ενέργειες της αστυνομίας, που μάλιστα έχουν γίνει κατ’ εξακολούθηση, όπως αυτή που αστυνομικοί του τμήματος Βόνιτσας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Γυμνάσιο Βόνιτσας και ζήτησαν να μάθουν πόσοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία κατά της διαθεσιμότητας στις 11/1/2014 στη Λάρισα.
Δυστυχώς οι κυβερνώντες πάνω στον πανικό τους από την αυξανόμενη λαϊκή αντίδραση καταπατούν στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, επιστρατεύοντας αστυνομικές μεθόδους που θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές.
Τους ζητάμε να σταματήσουν τώρα. Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν περνάει πια.

Αποφάσεις της ΓΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας σχετικά με την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση.


ΑΓΡΙΝΙΟ  22-1-2014
 

Η Γενική Συνέλευση της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας που έγινε την Τετάρτη 22-1-2014 στο Παπαστράτειο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου αποφάσισε ομόφωνα το ακόλουθο πρόγραμμα δράσης σχετικά με την αξιολόγηση:
1.     Να καλέσει τους συλλόγους διδασκόντων να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση το επόμενο διάστημα και να δηλώσουν την αντίθεση τους στην αυτοαξιολόγηση των σχολείων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
2.     Να ζητήσει από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων να ενημερώσουν το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ για το χρόνο πραγματοποίησης της συνεδρίασης, ώστε να παραστεί.
3.     Να συνεχίσει την ενημέρωση των συναδέλφων για το θέμα της αξιολόγησης με επισκέψεις στα σχολεία κάθε Πέμπτη.
4.  Να επιδιώξει τη ματαίωση, όπου είναι δυνατόν, των ενημερωτικών συναντήσεων με θέμα «αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου στη σχολική μονάδα» που πραγματοποιούνται από τους σχολικούς συμβούλους.
5.     Να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα την αξιολόγηση.