Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ - ΕΕ


Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προσκαλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην τακτική ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ» στο Αγρίνιο και ώρα 9:00 πμ καθώς και στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου με έναρξη 1:30 μμ, με το παρακάτω πρόγραμμα:
 
ΜΕΡΟΣ Α΄: Γενική Συνέλευση στην Αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ»
¨       Διαπίστωση απαρτίας 9:00 πμ.
¨       Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης
¨       Έκθεση Ε.Ε. - Οικονομικός Απολογισμός
¨       Απολογισμός Αιρετών
¨       Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
¨       Κριτική στα πεπραγμένα
¨       Ψηφοφορίες.

ΜΕΡΟΣ Β΄: Ψηφοφορία στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου
  1. Η ψηφοφορία διαρκεί από 1:30 μμ έως 7:00 μμ.
  2. Η ετήσια συνδρομή παραμένει και για φέτος στα 20 ευρώ.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι από τα 20 ευρώ της συνδρομής κάθε συναδέλφου τα 10 ευρώ αποστέλλονται στην ΟΛΜΕ.
  1. Τα μέλη της Ένωσής μας, σύμφωνα με το καταστατικό, οφείλουν να τακτοποιούνται έγκαιρα οικονομικά καταβάλλοντας τη συνδρομή τους μέχρι την έναρξη της τακτικής ΓΣ. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό προς διευκόλυνση των συναδέλφων, η τακτοποίηση των συνδρομών μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της ΓΣ και κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
  2. Η παρουσία όλων μας είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. H συνέχεια της Ε.Λ.Μ.Ε. καθορίζεται και από τη συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες.
  3. Οι υποψηφιότητες για νέο Δ.Σ. - Ε.Ε. θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. μέχρι την Τετάρτη 26/11/2014 και ώρα 8 μμ. Καμιά υποβολή υποψηφιοτήτων δεν θα γίνει δεκτή μετά την παραπάνω ημερομηνία.
  4. Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν το Σύλλογο των Διδασκόντων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας


        Γιώργος Καραμητσόπουλος                              Αναστασία Αρκουμάνη             

Τα «όργανα» της αξιολόγησης άρχισαν…


ΑΓΡΙΝΙΟ  19-11-2014

  
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προχώρησε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων, κ. Ιωάννη Νεραντζή, στην παραπομπή του στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με τις κατηγορίες:
- της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο  συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, και
-της άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις.
Η πειθαρχική δίωξη έγινε έπειτα από την διαμαρτυρία του για την βαθμολογία που έλαβε στην πρόσφατη αξιολόγηση Σχολικών Συμβούλων. Η διαδικασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί ο κ. Νεραντζής σε καθεστώς αργίας.
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας οφείλει να καταδικάσει την υπαγωγή σε καθεστώς αργίας του εν λόγω εργαζομένου, όπως θα έκανε για κάθε συνάδελφο που θα βρισκόταν στη θέση του, στον οποίο δεν δίνεται προηγουμένως η δυνατότητα να απολογηθεί, κατά παράβαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό οφείλουμε, επίσης, να επισημάνουμε τα εξής:
-        Το νέο πειθαρχικό δίκαιο, όπως έγκαιρα έχουμε επισημάνει, χρησιμοποιείται για τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα. Πάγιο αίτημά μας αποτελεί η άμεση κατάργηση της διάταξης που θέτει τον εκπαιδευτικό σε αργία με την απλή παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο και μάλιστα για το σύνολο των αδικημάτων.
-        «Τα όργανα άρχισαν» στη Δημόσια Εκπαίδευση, με την εφαρμογή της λεγόμενης «αξιολόγησης», πριν αυτή εφαρμοστεί στην ευρύτερη μάζα των διευθυντών και των εκπαιδευτικών. Το περιστατικό σκιαγραφεί το μελλοντικό τοπίο στην Δημόσια Εκπαίδευση, όπου οι αδικίες, οι εξαρτήσεις και οι διώξεις, αναμένεται να δημιουργήσουν φαινόμενα «ανθρωποφαγίας» στο Δημόσιο Σχολείο.
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε καθολική άρνηση και αποχή από όλες τις διαδικασίες «αξιολόγησης», σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε μας πέφτει το βάρος να σταματήσουμε εδώ τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, που θυσιάζεται στο βωμό της «κρίσης» και των πολιτικών της κυβέρνησης, με εργαλείο και την «αξιολόγηση».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                      
                    Ο Πρόεδρος                                               Η Γεν. Γραμματέας
           

        Γιώργος Καραμητσόπουλος                            Αναστασία Αρκουμάνη             

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ  19-11-2014


 
Οι εκπ/κοί της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μας από τον Απρίλιο του 2014 δηλώναμε ότι:  «Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι στην αυτοαξιολόγηση, την ατομική αξιολόγηση και σε όποια διαδικασία στρέφεται ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο.  Καλούμε τους Διευθυντές να μην αποδεχθούν το νέο αντιεκπαιδευτικό ρόλο που ετοιμάζει γι’ αυτούς το Υπουργείο και να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και των συλλογικών μας οργάνων».
Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση, καλεί όλους τους συναδέλφους, χωρίς φόβο, να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.
Μετά την ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ κήρυξε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης με σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ.
Επομένως, όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία. Με βάση τα παραπάνω, προχωράμε συλλογικά και οργανωμένα στα παρακάτω μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης:
Α. Οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:
  • Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.
  • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.
  • Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.
  • Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.
Β. Οι εκπαιδευτικοί :
  • Δεν συμμετέχουμε σε καμία εργασία σχετικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και δεν
παραδίδουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.
  • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
  • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.
  • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.
  • Όταν γίνεται συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων που έχει και θέμα σχετικό με την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση δηλώνουμε ότι, για το συγκεκριμένο θέμα και μόνο, συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ. Στόχος μας είναι σε κάθε σύλλογο διδασκόντων η πλειοψηφία των συναδέλφων να δηλώσει απεργία-αποχή, ώστε η έλλειψη απαρτίας να ακυρώνει στη πράξη τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.
Συνάδελφοι η απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ μας καλύπτει απόλυτα και δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο πειθαρχικής δίωξης αν δεν συμμετάσχουμε στις παραπάνω διαδικασίες αλλά ούτε υπάρχει θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούμε κανονικά το εκπαιδευτικό μας έργο και όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί.
Και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποκύψει. Συμμετείχαν καθολικά στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ μπλοκάροντας το καλοκαίρι τη διαδικασία, ενώ με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, δεν κατέθεσαν τη φόρμα της ατομικής αξιολόγησης αλλά την παρέδωσαν στα σωματεία τους. Ήδη, πάνω από 20 Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει όπως και η ΟΛΜΕ απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. 



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

                      Ο Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας
          Γιώργος Καραμητσόπουλος                       Αναστασία Αρκουμάνη