Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σχεδιασμός Δράσεων 2016-2017

Ο σχεδιασμός δράσεων έχει ως σκοπό να λειτουργήσει ως εργαλείο αποτελεσματικότερης λειτουργίας και οργάνωσης της ΕΛΜΕ. Οι δράσεις που προτείνονται στοχεύουν στην ενημέρωση των συναδέλφων για διάφορα τρέχοντα θέματα, στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας, για τη δημιουργία συμμαχιών αλλά και οι δράσεις μας να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν ή ανακύπτουν.
Για τους παραπάνω σκοπούς προτείνονται:
·         Συνέχιση των επισκέψεων του προεδρείου στα σχολεία κάθε Πέμπτη με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων για τα τρέχοντα θέματα, αλλά και για να δοθεί το βήμα στους συναδέλφους να εκθέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς.
·         Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής μας για να εκθέσουν τα προβλήματα των σχολείων τους.
·         Συνάντηση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων με σκοπό την ενημέρωση του γύρω από τα θέματα των σχολείων μας αλλά και προγραμματισμό κοινών δράσεων για την επίλυση τους.
·         Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και σωματεία για την ευαισθητοποίησή τους στα ζητήματα της παιδείας
·         Συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας με σκοπό την οργάνωση κοινού μετώπου σε κοινά προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργίας των σχολείων μας.
·         Συνάντηση με τις δημοτικές αρχές της περιοχής μας,, δηλαδή των δήμων Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου. Βασικός σκοπός να τεθούν προβλήματα που αφορούν τα σχολεία και να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα επίλυσης τους.
·         Οργάνωση ημερίδας για την Ειδική Αγωγή σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής της περιοχής μας. Στόχος της ημερίδας θα είναι η ενημέρωση του κοινού γύρω από τα θέματα της ειδικής αγωγής (τι είναι, πως λειτουργεί, ποιες οι δομές της, κ.α.), η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ειδική αγωγή αλλά να ακουστούν και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία αυτής της τόσο ευαίσθητης κοινωνικής παροχής.
·         Οργάνωση ημερίδας για τις αλλαγές στη γενική και τεχνική εκπαίδευση σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής μας. Στόχος η ενημέρωση των συναδέλφων και του κοινού για τις αλλαγές και κυρίως τις επιπτώσεις τους, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες
·         Εντατικοποίηση της προσπάθειας για τη διατήρηση και καλή λειτουργία των περιφερειακών κυρίως σχολικών μονάδων που εμφανίζονται αποδυναμωμένες σε μαθητικό πληθυσμό. Να μην επιτραπεί η επιβολή περικοπών εκεί που θα έπρεπε να παρέχεται μεγαλύτερη φροντίδα από την πολιτεία.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    

Ο Πρόεδρος



Ο  Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Καρανίκας

Βαγγέλης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου