Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Διαμαρτυρία για την ομαδοποίηση κλάδων εκπαιδευτικών

Με αφορμή σχετικό υπόμνημα εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την απουσία της ειδικότητας ΤΕ16 (απόφοιτοι μη ανώτατων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ΗΜΕΔΑΠΗΣ - ωδεία και μουσικές σχολές) και ΕΜ16 (εμπειροτέχνες καθηγητές των παραδοσιακών οργάνων) από το προτεινόμενο σχέδιο του ΙΕΠ για την ομαδοποίηση κλάδων των εκπαιδευτικών. Να επισημάνουμε ότι στο προτεινόμενο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται, η αντίστοιχη ειδικότητα πτυχίων της ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ (ΤΕ01.16).

Ζητούμε συνεπώς να διασφαλιστεί η συμπερίληψη των παραπάνω κλάδων. Ελπίζουμε ότι η παράλειψή τους στο αρχικό σχέδιο, οφείλεται σε απλή αβλεψία, καθότι ως κλάδοι, είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων.

Τέλος εκφράζουμε τη γενική ανησυχία μας για το ότι στο παρόν σχέδιο επιχειρείται για άλλη μια φορά λογιστική προσέγγιση σε καθαρά εκπαιδευτικά θέματα, κάτι που θα οδηγήσει σε σαφή υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Θεωρούμε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα, σε κάθε μεταρρύθμιση, η εξασφάλιση της διδασκαλίας των μαθημάτων από κλάδους που έχουν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά ή γενικά προσόντα. Η προσπάθεια εξεύρεσης συγγενειών για τη διδασκαλία των μαθημάτων μεταξύ κλάδων που δεν έχουν σχέση με τα διδασκόμενα αντικείμενα, μας βρίσκει σαφώς αντίθετους.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    

Ο Πρόεδρος



Ο  Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Καρανίκας

Βαγγέλης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου