Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Διαμαρτυρία για την μοριοδότηση στις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής

Μετά από μία σύντομη σχετικά διαβούλευση και παρότι τις έντονες αντιδράσεις που δεν προβλήθηκαν ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ το υπουργείο προχώρησε στην αναμενόμενη έκδοση της υπουργικής απόφασης(ΥΑ), χωρίς δυστυχώς ιδιαίτερες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο με την ΥΑ αυτή:
· Απαξιώνονται οι σχετικοί τίτλοι σπουδών (μεταπτυχιακό 4 μόρια, διδακτορικό 6 μόρια)
· Η απαξίωση της προϋπηρεσίας συνεχίζεται (0,25 μόρια ανά μήνα)
· Εμφανίζονται για πρώτη φορά σειρά κοινωνικών κριτηρίων, που μοριοδοτούνται περισσότερο από τα τυπικά προσόντα(τίτλοι σπουδών, προϋπηρεσία) και αλλάζουν εντελώς τη σειρά κατάταξης

Τα παραπάνω είναι ένα ακόμη δείγμα πολιτικής,, όπου για να προβληθεί το κοινωνικό πρόσωπο της κάθε κυβέρνησης, ευτελίζεται η σωστή και δίκαιη στελέχωση των σχολείων, η αξιοκρατία,  η ηρεμία στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ πιστεύει ότι η κοινωνική πολιτική απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που λόγω της οικονομικής κρίσης, γίνονται ακόμη πιο ευάλωτες, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να υποκαθίσταται, με εύνοια στις προσλήψεις έναντι άλλων συναδέλφων που κατά συνέπεια θα αδικηθούν. Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό δημιουργεί εντάσεις, καθώς διχάζει τους συναδέλφους. Προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε λοιπόν για κοινωνική πολιτική. Ελπίζουμε αυτό το «διαίρει» να έχει γίνει αυτή τη φορά από λάθος και να μην έχει στόχο απλά το «βασίλευε».

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

· Την απόσυρση της εν λόγω ΥΑ
· Τη στελέχωση των δομών Ειδικής Αγωγής μόνο από εξειδικευμένο, έμπειρο προσωπικό
· Τη δρομολόγηση των απαραίτητων μόνιμων προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    

Ο Πρόεδρος



Ο  Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Καρανίκας

Βαγγέλης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου